[AOC] Failed To Decode Image

If you're having any technical difficulties with EE, or installing or using the NeoEE patch, make a post here and someone will try and help you out.
Post Reply
BlueFox513
Forum Noob
Posts: 4
Joined: Thu Apr 23, 2020 12:55 am
Lobby Username: BlueFox474

[AOC] Failed To Decode Image

Post by BlueFox513 »

So i have gone through about 3 different copies from the internet before getting Multiplayer to work on EE. Went from Invaild CDkey to this error and now it works.

However, with AOC im still getting this error, please help me. Went through the same issues but it also came up with a different error and so i went to run as administrator and now it works fine apart from this error, which is weird. I have also tried to repair the neoee patch.

Copy 1: https://igg-games.com/empire-earth-gold ... nload.html (this copy was having the invalid CDkey issue) (installed x2)

Copy 2: viewtopic.php?f=10&t=4091 (this copy was having the error in the image after installing the neoee patch, unless i installed it incorrectly which i highly doubt) (installed x5)

Copy 3: https://oldgamesdownload.com/empire-earth/ (this copy is where EE finally started to work but AOC wont work and is having the issue in the image) (installed x1)

Each Copies amount of installations was installed from scratch.

Image: https://cdn.discordapp.com/attachments/ ... _Earth.png (or look at the attachment)
Attachments
ERROR
ERROR
2020-04-22 19_40_46-Empire Earth.png (4.23 KiB) Viewed 1360 times

Bogdan_xD
Full Member
Posts: 149
Joined: Thu Mar 22, 2018 8:19 am
Lobby Username: [FAME] Bogdan_xD

Re: [AOC] Failed To Decode Image

Post by Bogdan_xD »

I assume you tried to modify the lobby images, at least that's what that error is.

You have in your game folder(AoC) / Data / WONLobby Resources / Images , that file main_menu_compilation.jpg

You probably don't have it, or if you do, it's not as a .jpg (this is necessary, the image to be a .jpg, due to how it's formated in the .cfg files that are mentioned in the error )

So if you do have such a file, just open it up, and save as "main_menu_compilation" as name, and .jpg as file type, put it in that folder that i mentioned above, and it should be good.
Streaming Empire Earth , mostly Islands F11 60 @ https://www.twitch.tv/bogdanx94

BlueFox513
Forum Noob
Posts: 4
Joined: Thu Apr 23, 2020 12:55 am
Lobby Username: BlueFox474

Re: [AOC] Failed To Decode Image

Post by BlueFox513 »

Bogdan_xD wrote:I assume you tried to modify the lobby images, at least that's what that error is.

You have in your game folder(AoC) / Data / WONLobby Resources / Images , that file main_menu_compilation.jpg

You probably don't have it, or if you do, it's not as a .jpg (this is necessary, the image to be a .jpg, due to how it's formated in the .cfg files that are mentioned in the error )

So if you do have such a file, just open it up, and save as "main_menu_compilation" as name, and .jpg as file type, put it in that folder that i mentioned above, and it should be good.
i have not modified anything these errors are coming out of nowhere.

In the attachment as you can see they are all already .jpg, so i dont think thats the issue here.
Attachments
2020-05-04 20_19_44-Window.png

Bogdan_xD
Full Member
Posts: 149
Joined: Thu Mar 22, 2018 8:19 am
Lobby Username: [FAME] Bogdan_xD

Re: [AOC] Failed To Decode Image

Post by Bogdan_xD »

i said what i said above considering the error that you get.

Just unistall the NeoEE Patch and re-install it, it should re-install the correct images.
Streaming Empire Earth , mostly Islands F11 60 @ https://www.twitch.tv/bogdanx94

BlueFox513
Forum Noob
Posts: 4
Joined: Thu Apr 23, 2020 12:55 am
Lobby Username: BlueFox474

Re: [AOC] Failed To Decode Image

Post by BlueFox513 »

Bogdan_xD wrote:i said what i said above considering the error that you get.

Just unistall the NeoEE Patch and re-install it, it should re-install the correct images.
Tried that still coming up with the same error in AOC and EE is still working fine though, which is what i dont understand as to why one is working and the other one isn't.

Bogdan_xD
Full Member
Posts: 149
Joined: Thu Mar 22, 2018 8:19 am
Lobby Username: [FAME] Bogdan_xD

Re: [AOC] Failed To Decode Image

Post by Bogdan_xD »

you could try to copy the folder
"WonLobby Resources" from EEC to AoC ...any connection files are not stored there anyway, that's just the lobby
Streaming Empire Earth , mostly Islands F11 60 @ https://www.twitch.tv/bogdanx94

BlueFox513
Forum Noob
Posts: 4
Joined: Thu Apr 23, 2020 12:55 am
Lobby Username: BlueFox474

Re: [AOC] Failed To Decode Image

Post by BlueFox513 »

Bogdan_xD wrote:you could try to copy the folder
"WonLobby Resources" from EEC to AoC ...any connection files are not stored there anyway, that's just the lobby
Tried it. Still not working. At this rate it might be best to just leave AoC alone and only play EE.

Post Reply

Return to “Support”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests