Empire Earth.exe stopped working with gameranger

Talk about anything EE related and doesn't belong in another forum. Gameplay, chit-chat, or any questions you have -- it all belongs here.
Post Reply
Udolf
Full Member
Posts: 123
Joined: Tue May 12, 2015 12:01 pm
Lobby Username: Udolf

Empire Earth.exe stopped working with gameranger

Post by Udolf »

2 of 3 times I get "Empire Earth.exe has stopped working" when the game tries to launch with gameranger.
Anybody knows why that could be?
I don't have these problems with NeoEE.
I followed Arntzen's instructions to install EE for both NeoEE and GameRanger.

Operation system:
Windows 7

User avatar
Arntzen
Administrator
Posts: 1927
Joined: Sun Jan 17, 2010 4:13 am
Lobby Username: _[eC]_Arntzen_
Location: Norway

Re: Empire Earth.exe stopped working with gameranger

Post by Arntzen »

2 of 3 times? Does this mean it worked the first time and not anymore. or that it actually works 33% of the time?
A Good Place to Start: viewtopic.php?f=75&t=3884
Click to download: eC Civilization

Udolf
Full Member
Posts: 123
Joined: Tue May 12, 2015 12:01 pm
Lobby Username: Udolf

Re: Empire Earth.exe stopped working with gameranger

Post by Udolf »

it works about 33% of the time. Sometimes it does, sometimes it doesn't.

Udolf
Full Member
Posts: 123
Joined: Tue May 12, 2015 12:01 pm
Lobby Username: Udolf

Re: Empire Earth.exe stopped working with gameranger

Post by Udolf »

Also I have to start Empire Earth 2 times before it starts. When I look in the process explorer, i see 2 times empire earth.exe.

User avatar
lightnessking.
Nemesis
Posts: 2044
Joined: Fri Nov 27, 2009 9:27 pm

Re: Empire Earth.exe stopped working with gameranger

Post by lightnessking. »

i had the same problem years ago, but after it crashes you can rejoin the game (if youre still in the room) and it boots.
You cannot make another post so soon after your last.

Udolf
Full Member
Posts: 123
Joined: Tue May 12, 2015 12:01 pm
Lobby Username: Udolf

Re: Empire Earth.exe stopped working with gameranger

Post by Udolf »

Unfortunately I can't rejoin the game. If I try it will always give me the "Empire Earth.exe stopped working" error.

My impression is that Empire Earth is just having massive bugs because it's such an old game and there are various incompatibilities to the newer Windows versions.
I also played Empire Earth in an Internet cafe at several PCs, getting the same bugs. Just bugs and bugs and bugs...

Also every time I press the windows key while ee is opened my explorer crashes.

Post Reply

Return to “EE General Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 26 guests